fbpx

Het is pas echt comfortabel leven wanneer we datgene doen wat we vanuit onze innerlijk komt. De meeste van ons zitten gevangen in zichzelf en voelen niet meer wat ze nodig hebben en vragen goedkeuring aan de buitenwereld om zich oké te voelen. Geef jezelf toestemming om te doen waar je werkelijk blij en gelukkig van wordt en waar je de energie voelt stromen. Het is soms een lange weg maar als je volhoudt dan kom je er vanzelf

Wat kun je allemaal doen om de energie weer te laten stromen

  • Wees eerlijk tegen jezelf

Dat klinkt misschien gek maar het is echt nodig. Kwetsbaar zijn naar jezelf is de eerste stap naar geluk. Gun jezelf daarin de ruimte. Want als je dat durft kun je veel beter voelen waarom het niet stroomt en waarom je maar blijft denken in een negatieve spiraal. Wanneer je kwetsbaar en eerlijk bent tegen jezelf zul je patronen van je jezelf ontdekken die je inzichten kunnen geven en dat geeft energie en dan kan het weer beter stromen

  • Zorg dat je goed gegrond bent

We kennen hem waarschijnlijk allemaal maar ik merk toch dat de klanten die bij mij komen negen van de tien keer niet goed geaard zijn en als je jezelf niet goed kunt gronden dan blijft je eerste chakra potdicht en als je eerste chakra dicht zit dan ervaren we angst.

Als je alleen je bovenste chakra gebruikt blijf je in je hoofd zitten en is het heel moeilijk om te voelen

Een mooie aarding en gronding oefening waarmee je ook gelijk in je kracht komt te staan kun je hier gratis luisteren.

  • Durf jezelf in het licht te zetten

Kijk eens naar jezelf en vraag aan jezelf waarom je het zo moeilijk vindt om jezelf in het licht te zetten en jezelf als belangrijk én als eerste prioriteit te zien. We zijn soms zo bang om ons licht te laten schijnen. We denken dat het niet geaccepteerd wordt door de omgeving maar weet je?  Als jij je licht laat schijnen dan ligt de wereld voor je open en dan voel je de energie stromen

  • Drink genoeg water

Wanneer we slecht geaard zijn hebben we de neiging om meer te eten omdat eten je aard en je meer in je lijf laat voelen. Maar we worden er ook ongelukkig van en voor sommige veel te zwaar. Je kunt beter veel water drinken omdat het de eetlust vermindert en toch ook aardt.

  • Laat je eens masseren

Ik hoor je al roepen ooohh nee, niet aan mijn lijf! Haha en dat is nu net het probleem. Lichamelijk contact is heel belangrijk. Je kunt natuurlijk ook een goede vrijpartij hebben waarbij je elkaar streel en heerlijk masseert. Maar als je alleenstaand bent is dat niet altijd voorhanden. Als je contact met je lijf maakt dan kom je beter in je gevoel maar ja, dat is toch best wel lastig voor sommige onder ons, want de angst om te voelen is soms groter dan wat er werkelijk zit.

  • Durf eens JA te zeggen

Hoe moeilijk is het voor je om já tegen jezelf te zeggen? Op je werk en je sociale omgeving zal je veel vaker já zeggen terwijl je eigenlijk néé bedoelt en later denk je; had ik nu toch maar…….

Als je teveel já zegt tegen je omgeving terwijl je néé bedoeld dan ga je over je eigen grenzen en dat is heel ongezond voor je. Mensen lopen dan over je heen en zien jou niet meer staan of nemen je niet meer serieus en dat gaat ten koste van je eigen energie. De energie kan dan niet meer goed stromen omdat je jezelf blokkeert. Dus zeg vaker JA tegen jezelf!

  • Focus op positieve dingen

Voor je hersenen en het universum maakt het niet uit of iets positief of negatief is. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen deze twee polen. Maar jij hebt daar wel last van

Ze zeggen ook wel; dat wat je aandacht geeft dat groeit of dat nu positief of negatief is.

Dus zorg dat je je richt op wat er positief is en je zult merken dat je energie veel beter stroomt

  • Doel

Wanneer je een doel hebt is het veel gemakkelijk om je gemotiveerd te voelen en om de juiste dingen te doen. Maak gewoon eens een lijstje wat je allemaal zou willen doen.

En je hebt 2 vliegen in eén keer en je focust je op iets positiefs en je gaat je doel halen en dat geeft energie

  • Heb je weleens aan een coach gedacht?

Als je er zelf niet uitkomt dan kan het handig zijn om dit samen met een coach uit te zoeken hoe het voor jou werkt. Het kan echt heel verhelderend werken om er eens naar te kijken en te ervaren hoe het is als je energie weer vol kracht en licht is.

Heel veel succes met het in de FLOWW komen.

Namasté en heel veel liefde,

Marian

Be yourself